Zostać gwiazdą mediów? To możliwe! Ruszył konkurs dziennikarski dla młodzieży

Zostać profesjonalnym dziennikarzem, to marzenie nie jednej młodej osoby. Teraz każdy może sprawdzić swoje umiejętności dziennikarskie podczas III edycji Konkursu im. W.Słodkowskiego, organizowanego przez Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną w Łodzi.

Konkurs, którego celem jest odkrywanie młodych, utalentowanych pasjonatów dziennikarstwa, skierowany jest do młodzieży ze szkół ponadgimnazjalnych. Uczniowie mogą wziąć udział indywidualnie, jako redakcje szkolnych gazetek lub jako reprezentacje szkół.

Każdy uczestnik, lub uczestnicy, musi przygotować materiał prasowy w formie video, gazetki prasowej lub artykułu. Prace można składać do połowy maja, a już w czerwcu odbędzie się gala finałowa, podczas której wyłoniony zostanie zwycięzca i wręczone zostaną nagrody. A wśród nagród wakacyjny staż dziennikarski w łódzkich redakcjach.

"I Ty możesz zostać dziennikarzem. Ruszyła III edycja konkursu dziennikarskiego dla młodzieży im. Słodkowskiego. Prace można zgłaszać do połowy maja" - napisał na swoim profilu wiceprezydent Łodzi Tomasz Trela.